azo sequeira A different design by AZO Sequeira Azo sequeira capa 11

A different design by AZO Sequeira

Slatted wooden screens fold open to reveal walls of windows at the front and back of this concrete house in Porto by AZO Sequeira Arquitectos Associados.  Named House in Bonfim, the property provides a home for a family in the east of the Portuguese city. Braga-based AZO Sequeira designed the building to replace an outdated structure from the 1970s.

A different design by Azo Sequeira - 8 azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 8

See also: A LITTLE BIT ABOUT PHILLIPPE STARCK

A different design by Azo Sequeira azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 7 518x502

The master bedroom sits at the rear of the second storey. It features a private living space with a projecting window, as well as a balcony that spans the width of the building.

A different design by Azo Sequeira - 1 azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 1 340x502

The rich colour of the wood offers a stark contrast to the pale grey tones of the concrete side walls, but echoes the hue of the surrounding rooftops.

A different design by Azo Sequeira - 2 azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 2 504x502

azo sequeira A different design by AZO Sequeira eh view collection 750

A different design by Azo Sequeira - 3 azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 3 402x502

Both the front and rear facades are almost entirely glazed, allowing light to flood the interior. To maintain privacy, the most overlooked areas of glazing are covered with timber slats. These integrate a series of bi-folding screens, allowing residents to expose their living spaces at will.

A different design by Azo Sequeira - 4 azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 4 335x502

azo sequeira A different design by AZO Sequeira dl heritage 750

A different design by Azo Sequeira - 5 azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 5 513x502

The house contains three storeys, as well as a basement floor. The ground floor is largely open plan, containing a series of spaces suited to entertaining guests. A staircase sits at the centre of the plan, with a kitchen on one side, a dining room on the other, and a large living area behind. With the exception of concrete floors, almost every surface is white, including the kitchen and built-in storage.

A different design by Azo Sequeira - 6 azo sequeira A different design by AZO Sequeira A different design by Azo Sequeira 6 535x502
“Our project team developed a concrete building based on the existing basis of volumes,” said the studio. “The main windows are coated with a wood skin based in surrounding colours and materials.”

See also: 10 ESSENTIAL INTERIOR DESIGN INSTAGRAM ACCOUNTS

Follow us and stay up to date with our latest posts: FacebookTwitterPinterest and Google +. Share with us your opinion and stay tuned for more Décor and Style!

If did you enjoy this article you can see more in our blog, Decor And Style.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.